Home   Contact Us
Acties

Acties

Acties blijven een belangrijk onderdeel van Zythos.

Een van de nieuwe middelen om efficient acties te voeren, is het medium Internet.

Volgende acties werden reeds gevoerd.

Geuzeproblemen
Bush <-> Busch
Inbev<-> Boddin..
Ind. bierwereld
Belgisch ?
Sluiting Hoegaarden
Inbev verliest
Actie Trappist

Zythos Enquête
 

 

 

Acties

Zythos voert acties voor het behoud van de grote variatie in bieren en biersmaken, traditionele bieren en brouwtechnieken.Als consumentenorganisatie willen wij ook dat brouwers, handelaars en horeca zo veel en zo correct mogelijke informatie verstrekken over wat er in de fles zit.

Wat zou "BIERLAND" België zijn zonder zijn rijkdom aan individualistische brouwsels en brouwers ? Als bierconsumenten streven wij naar een zo uitgebreid mogelijke keuze aan smaken. Waar deze rijke biercultuur wordt bedreigd onderneemt Zythos acties, met vooral de problematiek onder de aandacht van het groot publiek of de wetgevende overheid te brengen door bvb. het schrijven van open brieven, petities en betogingen.

Onze speciale aandacht bij de acties gaat uit naar "bedreigde" biersoorten zoals daar zijn traditionele (oude) geuze, Vlaams oud bruin, de Henegouwse saison, tafelbier,ernzovoort. Verder zijn bieretiketten vaak een bron van "desinformatie", abdijbieren worden nog vaak als "Trappist" bestempeld, bieren worden her en der gebrouwen of gelabeld zonder dat de minste aanwijzing van herkomst of originaliteit wordt gegeven. Zythos wil hier (in navolging van OBP) tegen reageren, kleine brouwers met originele brouwsels steunen, en mistoestanden ten opzichte van de consument aanklagen. Meer gebundelde informatie omtrent onze strijdpunten inzake "bedreigde biersoorten" en etiketering kan je vinden in onze "Dossiers" op deze site.

Actie : Zythos enquête ‘Consument en Bierwetgeving’

Actie: Wat is Belgisch ?

De tijd dat alles eenvoudig was in het Belgische bier- en brouwerijlandschap, ligt al ver achter ons. Lang geleden – laten we zeggen: tot aan de Tweede Wereldoorlog – kon je met redelijk grote zeker-heid zeggen dat een bier van brouwerij X ook inderdaad door brouwerij X gebrouwen werd, vanaf het begin tot het einde van het brouwproces. De grote golf van concentraties en fusies in de brouwerij-wereld, de steeds sneller voortschrijdende internationalisering, de immer complexer wordende tech-nische en commerciële samenwerkingsverbanden tussen diverse brouwerijen, hebben geleid tot een kluwen van combinaties waarin bij wijze van spreken een kat haar jongen niet meer terugvindt. We zijn – terecht – fier op ons Belgisch bier, maar als je soms ziet wie wat waar brouwt (om nog niet te spreken van wat we niet zien en/of weten), rijst de vraag : “In hoeverre is dit nog Belgisch bier?” Meer info

Logo authentic trappist product Actie Trappist : halt aan de foute informatie en misbruiken

Actie Inbev verliest voeling...

Klik voor meer info...

Inbev verliest
Enkel brouwers brouwen(Nieuwe indeling van de bier- en brouwerijwereld)
Brouwerij Dubuisson tegen Anheuser Busch (David tegen Goliath)
Problemen in de geuzebrouwerijen (oa. houten vaten", sluiting van Oud Beersel)
Dossiers (oa. geuze, ideale etiket)


Meer Bierplezier

 

ZBF - Kom eens kijken op het grootste bierfestival van België!
Zythos Bier Festival

Bezoek ons virtueel 
          biercafé, een plaats waar je gezellig kan keuvelen over bier 
          en andere onderwerpen.
Zythos Forum

 


Zythos steunt :

Bierebel.com

 

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe