Home   Contact Us
Confederatieleden West-Vlaanderen Oost-Vlaanderen Antwerpen Vlaams-Brabant Limburg Wallonië Buitenland

Over Zythos

Zythos is een confederatie van bierproefverenigingen. Hier vindt u alvast meer informatie over de structuur en de werking van Zythos VZW.

Wat is Zythos ?
Doelstellingen
Statuten
Contact
Lid worden
EBCU


Aangesloten verenigingen in de provincie Vlaams-Brabant

Overzicht
Aarschot
Beersel
Diest
Leuven
Zaventem 

 

 

 

Objectieve Bier Academie Diest

Wie zijn we ?

De Objectieve Bier Academie Diest werd onder impuls van enkele overtuigde bierliefhebbers opgericht op 18 januari 2008. Regelmatig komen we samen om nieuwe bieren of smaken te ontdekken, en te genieten van een bekend of minder bekend bier. Iedereen is welkom bij onze club, je hoeft helemaal geen grote bierkenner te zijn. Je moet alleen maar open staan voor al het wonderbaarlijke dat onze biercultuur te bieden heeft en kunnen genieten van ambachtelijk gebrouwen bier, waar de brouwer zijn hart en ziel in heeft gestoken.

O.B.A.D. is een bierproeversvereniging. Eerst en vooral zijn we allemaal liefhebbers van een goed glas eerlijk gebrouwen bier, en appreciëren we het ruime smakenpallet en de vele authentieke bierstijlen die ons land te bieden heeft. We respecteren de gedrevenheid en ambacht van de vele kleine(re) artisanale brouwers die vaak nog met traditionele bierstijlen bezig zijn.

Omdat we de rijke biercultuur van ons land niet verloren willen zien gaan, proberen we, op onze bescheiden manier, een rol te spelen in de promotie van ambachtelijke bieren en het bekend maken van de artisanale brouwerijen.We willen ons steentje bijdragen aan de verrijking, bekendmaking en instandhouding van onze Belgische biercultuur door de rijkdom en enorme variëteit van het bierlandschap duidelijk te maken, aandacht te eisen voor traditionele bierstijlen zoals Oude Geuze, Oud Bruin, Stout, Saison, Tafelbier,... en de vervlakking en verzoeting van de smaak en de consumptie van zielloze massaprodukten aan te klagen.


Belangrijkste activiteiten

 • Een 5-tal bierdegustaties per jaar, van algemene proeverijen waarbij enkele nieuwe bieren van artisanale brouwerijen onder de loep worden genomen, tot themaproeverijen waarbij we ons laten inspireren door de bieren van een bepaalde brouwerij, door een bepaalde bierstijl, een bepaald ingrediënt, een bepaalde smaak of seizoen.

 • Een gastspreker die rond een bepaald biergerelateerd thema komt vertellen

 • Een brouwerijbezoek

 • In het najaar organiseren we een jaarlijks bierfestival in Diest, waar minstens honderd bieren kunnen worden geproefd. Het is niet zozeer de bedoeling om uit te pakken met een enorm aanbod aan unieke of moeilijk te vinden bieren voor een select publiek (nichemarkt van echte bierkenners), maar wel om het geïnteresseerde lokale publiek een mooie gevarieerde selectie aan te bieden, waarin ook de gevorderde kenners hun gading zullen vinden.

 • We geven een 3-maandelijks elektronisch ledentijdschrift 'Academisch Nieuws' uit."

   

 • Lidmaatschapsvoorwaarden

 • A-lid: € 20 (lidmaatschap O.B.A.D. en Zythos + abonnement Zytholoog)

 • B-lid: € 10 (alleen lidmaatschap O.B.A.D., zonder abonnement op de Zytholoog. Dit kan voor mensen die via een andere vereniging al lid zijn van Zythos, of op hetzelfde adres wonen als een A-lid)


  Rekeningnummer: BE49 0016 3725 0771

 • Contact

  Objectieve Bier Academie Diest
  Statiestraat 27
  3290 Diest

  Internet

  Website: http://www.obad.be
  Email:obad@zythos.be


  Meer Bierplezier

   

  ZBF - Kom eens kijken op het grootste bierfestival van België!
  Zythos Bier Festival

  Bezoek ons virtueel 
     biercafé, een plaats waar je gezellig kan keuvelen over bier 
     en andere onderwerpen.
  Zythos Forum

   


  Zythos steunt :

  Bierebel.com

   

  Home Contact

  © Zythos VZW All Rights Reserved

  Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe