Home Contact Us
Wat? Archief Kort nieuws Reportages


De Zytholoog

De Zytholoog is het tijdschrift van de vereniging. Alle biernieuws, nieuwe bieren, brouwerijbesprekingen en roddels over bier passeren de revue

Reeds verschenen:

Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 4
Nummer 5
Nummer 6
Nummer 7
Nummer 8
Nummer 9
Nummer 10
Nummer 11
Nummer 12
Nummer 13
Nummer 14
Nummer 15
Nummer 16
Nummer 17
Nummer 18
Nummer 19
nummer 20

nummer 21
nummer 22
nummer 23
nummer 24
nummer 25
nummer 26
nummer 27
nummer 28
nummer 29
nummer 30
nummer 31
nummer 32
nummer 33
nummer 34
nummer 35
nummer 36

 

 




 

 

 

 

De Zytholoog 24 van februari 2009

Inhoud

blz. 3 : Woord vooraf
blz. 4-5 : Nieuwe bieren
blz. 26 :
Activiteiten van de lokale verenigingen en Zythos vzw
blz. 29 : Strip
blz. 30 : Bierquiz
blz. 43: Evenementen

Dossier Brouwerij

blz. 6-7 : Op bezoek bij Haacht in Boortmeerbeek
blz. 8-9 : Na de melk kwam het bier: 110 jaar brouwerij Haacht
blz. 10 : Proeverij van bieren van brouwerij Haacht

blz. 12-13 : De etiketten van brouwerij Haacht
blz. 14 : Brouwerij Haacht investeert in kwaliteit
* recept : Pastrami met kastanjechampignons en Tongerlo Dubbel
blz. 17 : recept: Tonijnfilet met rode paprikasaus en Tongerlo Blond

Bieren

blz. 11 : Beer in Brussels
blz. 20 : Duvel goes Green (en rood)
blz. 21 : Hopus : naar een herwaardering van de bittere bieren

Brouwerijen

blz. 15 : de Scheldebrouwerij : welkom in België
blz. 16-17 : Hoe zit dat nu met brouwerij Caulier ?

Bierfirma

blz. 18-19 : Een nieuwe Bierfirma: Hobbybrouwerij Het Nest
blz. 19 : de Leyerth is Nederlands

Bier in het buitenland

blz. 22-23 : Alaska, van gelikt inox naar gebruikt hout
blz. 24-25 : Belgisch bier in Frankrijk?
blz. 24 : The Exciting new "Made in Italy" in brewing

Zythos

blz. 27 : ZBF 2009
blz. 28 : Tweede Brugse Bierfestival BAB
blz. 31 : De 11e Bier-2-daagse van de Breese Beerprevers * De Dag van de Lambik * de Dag van de Oude Geuze
blz. 32 : Acties
blz. 33 : Familie Van den Bogaert wordt erelid van het ABC

Gesprek met...

blz. 36 : Twintig vragen aan... Erik Vandeperre

Trappisten

blz. 37: Café Trappisten in Westmalle vernieuwd

Bierhuizen

blz. 38-39 : 't Rusteel in Gullegem

Bier & geschiedenis

blz. 34 : Een vleugje nostalgie (7) : Brasserie Février in Momignies
blz. 35 : Een stukje brouwgeschiedenis verdwijnt in Halle (Vanderlinden)

Recensies

blz. 40 : Ongecensureerd: Brouwerij Aigle-Belgica, 400 jaren bedrijvigheid
blz. 40-41 : Westmalle Trappist: Heerlijk koken met de producten van het seizoen
blz. 44 : Hopscheuten: Van gewroet tot genot
blz. 45 : Lindemans: Koken met bier
blz. 46 : Limburgse Bieren: in en naast het bord

Diverse

blz. 33 : Leven in de brouwerij
blz. 41 : De avonturen van Rinske en Renske in Rijnland
blz. 43 : Hoe wordt je wereldkampioen biertappen?
blz. 44 : Hoe serveren we een goede pint bier?

 

 

Meer Bierplezier

 

ZBF - Kom eens kijken op het grootste bierfestival van België!
Zythos Bier Festival

Bezoek ons virtueel 
          biercafé, een plaats waar je gezellig kan keuvelen over bier 
          en andere onderwerpen.
Zythos Forum

 


Zythos steunt :

Bierebel.com

 

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe