Home Contact Us
Wat? Archief Kort nieuws Reportages


De Zytholoog

De Zytholoog is het tijdschrift van de vereniging. Alle biernieuws, nieuwe bieren, brouwerijbesprekingen en roddels over bier passeren de revue

Reeds verschenen:

Nummer 1
Nummer 2
Nummer 3
Nummer 4
Nummer 5
Nummer 6
Nummer 7
Nummer 8
Nummer 9
Nummer 10
Nummer 11
Nummer 12
Nummer 13
Nummer 14
Nummer 15
Nummer 16
Nummer 17
Nummer 18
Nummer 19
nummer 20

nummer 21
nummer 22
nummer 23
nummer 24
nummer 25
nummer 26
nummer 27
nummer 28
nummer 29
nummer 30
nummer 31
nummer 32
nummer 33
nummer 34
nummer 35
nummer 36

 

 




 

 

 

 

De Zytholoog 30 van augustus 2010

Coverfoto : Caracole-brouwer François Tonglet

Inhoud

blz. 3 : Woord vooraf
blz. 4-5 : Nieuwe bieren
blz. 32 : Bierquiz

blz. 37 : Strip
blz. 45 :
Evenementen en lokale activiteiten

Dossier Brouwerij Caracole

blz. 6-7 : Brouwerijbezoek aan de grootste brouwerij van Dinant
blz. 8-9 : 20 jaar Brasserie Caracole * Recept: Pruimen met Ardeense paté en Nostradamus
blz. 10-11 :
O.B.A.D. proefde de bieren van Caracole
blz. 12 : De etiketten van Caracole * Recept: Estoffade van rundsvlees met Nostradamus
blz. 14 : De voorgangers
blz. 16-17 : Bierfirma B.G.V brouwt bij Caracole * Recept: Koude komkommersoep met Troublette
blz. 18 : B.G.V. gebproefd door O.B.A.D.

Bieren

blz. 15 : Orvaltoetsen in Amerika
blz. 21 : Estaminet
blz. 22 : Wie brouwt Grimbergen Sélection?
blz. 27 : Nieuwe Opstalse Tripel op 19e WE der Spontane Gisting * Tumulus. De combinatie van kaal en blond
blz. 29 : Eerste etiketbieren van Brasserie de Rulles
blz. 30: Jack-Op herrezen
blz. 36 : De Koninck waagt zich aan hergisting

Brouwerijen en bierfirma's

blz. 19 : Het snoeiende Smisje
blz. 20 : Nieuwe brouwerij: Bij Jean, de eenzaat (Jean Tout Seul)
blz.: 28-29 : Nieuwe brouwerij:Wieze staat weer op de bierkaart

Foodpairing

blz. 23-24 : H.O.P.'s bier & kaas avond
blz. 24 : Hoppas of Hopas? * Beste Vlaams restaurant Beer & Food pairing

Stof tot Nadrinken

blz; 25-26 : Reacties op Bier?

Bierhuizen

blz. 36 : De Ware Vrienden, haantje de voorste

Bier & geschiedenis

blz. 34-35 : een vleugje nostalgie (13): verdwenen brouwerijen: Brouwerij Pierrard in Mellier

Bier in het buitenland

blz. 38 : WBC in Chicago - IBC in Londen

Gesprek met...

blz. 40-41 : Sven Gatz: den bierpolitieker

Recensies

blz. 22 : Orval (deel 1)
blz. 39 : Geuze en humanisme
blz. 43 : Jack-Op: een historisch overzicht

EBCU

Carl Kins - niet de minste

Diverse / Kort

blz. 2 : Nossegem lanceert Ne 900
blz. 13 : Boneffe geen erkend Belgisch abdijbier
blz. 18 : In memoriam Gustaaf Dufour
blz. 25 : Palm Royal voortaan hergist
blz. 31 : Opendeur in De Glazen Toren
blz. 35 : Brand bij de Dolle Brouwers
blz. 37 : Zythology bij AB INBEV
blz. 39 : Studenten slaan opnieuw de handen in mekaar (Vilvordia)
blz. 42 : Minister vindt hopasten van Poperinge en Aalst belangrijk * In memoriam Bas Lansbergen (Alken-Maes)

Meer Bierplezier

 

ZBF - Kom eens kijken op het grootste bierfestival van België!
Zythos Bier Festival

Bezoek ons virtueel 
          biercafé, een plaats waar je gezellig kan keuvelen over bier 
          en andere onderwerpen.
Zythos Forum

 


Zythos steunt :

Bierebel.com

 

Home Contact

© Zythos VZW All Rights Reserved

Home Over Zythos De Zytholoog Agenda Acties Dossiers Het biercafe