Agenda

Deze kalender geeft je een overzicht van de manifestaties van de komende maanden.

 

 

Bier van Olier

Het zomerse bierfestival van Damme, met meer dan 75 bieren. Kom opnieuw ontdekken welke brouwers we in petto hebben. Ze staan te popelen om hun passie voor te stellen. Locatie: Kwartier 51 Sijsele, Toegang is gratis! Voor alle info bezoek onze website www.biervanolier.be

Lambikstoempers Bierweekend 2022

Bezoekerscentrum "De Lambiek" Gemeenveldstraat 1, Alsemberg, Vlaams-Brabant, België

Voor de 21ste keer intussen organiseert De Lambikstoempers vzw haar Bierweekend! Kom proeven van meer dan 100 bieren, waaronder een zeer mooie selectie aan spontane gistingsbieren (Oude Geuze, Kriek, lambik...) Gezelligheid = troef! Kom genieten van ons groot terras, springkasteel en lekkere snacks. De toegang is GRATIS. Meer info @ https://www.lambikstoempers.be/nl/bierweekend-2022/ Hopelijk tot dan! Wij kijken er alvast naar uit.

Gratis

BREWmasterclass DryHop Je Mee? – 3°editie

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer & zytholoog die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie. Op het programma: rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk ism 'tHoppecruyt theorie met presentatie en resultaten van dry hopping experimenten van vorige edities (timing en concentratie) nieuw experiment dry hopping : toevoeging van Aromazyme om de biotransformatie te bewerkstelligen (en dus het aroma minder aromatische hopsoorten verbetert) + smaak- & aromacheck met toegevoegde hopolie. degustatie Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan dit combineren met een dagje brouwen @...

Lees hier verder

World Beer Cup Simulatie

't Molenhuis, Dorpsstraat 45, Molenstede (Diest)

Hoe gaat zo'n professionele jurering eigenlijk in het werk? We spelen het na met één stijl: tripel. Tijdens deze simulatie van een professionele jurering kiezen we dus “de beste tripel”.

BREWpractice workshop bier brouwen @brouwerij Terest

Hopboeren zijn nu druk in de weer. De belangstelling en vraag naar hop van eigen bodem is enorm en sommige microbrouwerijen experimenteren met lokale accenten tot een ambachtelijk overheerlijk biertje. Zo ook kweken Johan & Valerie HOP en GERST op eigen velden met knipoog naar de korte keten. Hun hoppekindje? Een frisse, kruidige tripel met citrustoets…. ‘t is alsof er een engeltje op je tong piest. Denk dan ook nog eens aan de wonderful feeling dat je hier eens aan hebt meegebrouwen. Al eens gebrouwen in een professionele setting ? Neen? Hoezo? So what? Waar wacht je op? Onze BREWpractice...

Lees hier verder

Bierfestival Hop over de Grens

Op zondag 11 september organiseert Tafelronde 195 Taxandria in Baarle voor het vijfde jaar het bierfestival Hop over de Grens voor het goede doel. In 2021 werd het record bedrag van 12.500 euro opgehaald voor 3 goede doelen. Dit jaar zijn er 2 goede doelen: Het Bouwerscollectief en de Maud & Vic foundation. Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het is een familie-event met een kids-corner, food corner en maar liefst 7 lokale brouwerijen, waarvan 2 Belgische, 3 Nederlandse en 2 uit Baarle. Ook non-alcoholische dranken zullen aanwezig zijn.  We hopen...

Lees hier verder

€12

7de Winters Bierfestival

S.O. Gaverke Zeswegenstraat 120, Waregem, West-Vlaanderen, België

Het Winters Bierfestival is een proeffestival. Je maakt er kennis met 11 brouwers en hun brouwkunsten. In ruil voor een jeton vult de brouwer jouw proefglas met 15cl van zijn gerstenat. Ben je fan van een lekker blondje, een stevig bruintje of hou je eerder van een zurige toets, je ontdekt vast wel iets in het bieraanbod. Laat je ogen, neus, en je mond genieten van de vele kleuren, geuren, en smaken.

€6 – €15

BREWmasterclass Admin van de brouwerij

Een BREWmasterclass gericht aan de brouwer & stoker die de verplichte administratie tot een minimum van tijd wil reduceren. Onze sprekers helpen je op een vlotte manier op weg bij het legaal brouwen van je alchohol voor commerciële doeleinden. Zoals steeds tijdens een BREWmasterclass delen de aanwezigen hun ervaringen, waardoor je alleen maar naar huis gaat met nieuwe inzichten. Onze gastbrouwer is brouwerij Dileweyns. Op het programma: Intro administratie in de brouwerij, Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie) Voedselveiligheid: Stijn Hermans (FAVV) Accijnswetgeving: theorie en praktijk, Peter Croonenberghs & Laurens Roelens (Douano) Q&A in rondetafel bezoek aan de brouwerij

BREWmasterclass Duurzame Brouwerij – Energie en Water

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang mee bezig, maar voor kleine brouwers is dit nog steeds een pijnlijke realiteit door de hoge investeringskosten. Maar hoe klein ook - ook lokale en speciaalbier brouwers timmeren flink aan de weg naar een efficiëntere brouwzaak. Deze BREWmasterclass voor KMO-brouwers brengt inspirerende voorbeelden en verhalen over hoe een brouwerij duurzamer kan gerund worden. Op het programma: Intro: Duurzaamheid in de brouwerij, stap voor stap, Brombeercompagnie (Peter Croonenberghs) Duurzame oplossingen...

Lees hier verder